esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha
Menu

Servei de Normalització Lingüística

Què és el Servei de Normalització Lingüística?

El Servei de Normalització Lingüística d'Onda, d'acord amb la legislació vigent i de forma similar als municipis veïns, té encomanades, entre altres, les funcions següents:

 1. Promoure l'ús del valencià en els diferents àmbits d'actuació municipal.
 2. Dinamitzar i impulsar l'ús del valencià a l'interior de l'Ajuntament i facilitar assessorament en els aspectes lingüístics i de llenguatges específics.
 3. Organitzar cursos d'ensenyament del valencià per a funcionaris i treballadors públics.
 4. Programar i realitzar campanyes municipals de sensibilització i promoció de l'ús del valencià i de normalització lingüística.
 5. Assessorar, preparar i proposar barems als exercicis de valencià que caldrà realitzar en les proves d'accés de les convocatòries públiques a l'Ajuntament d'Onda.
 6. Realitzar activitats per al foment de l'ús del valencià en determinats àmbits específics i col·laborar amb les diverses regidories en l'organització d'activitats o en la prestació de serveis.
 7. Donar suport a la traducció i correcció de textos de les publicacions de l'Ajuntament i d'aquelles altres que tinguen una gran difusió.
 8. Informar i assessorar la ciutadania sobre les ajudes per al foment del valencià, procedents de la Generalitat Valenciana i d'altres institucions.
 9. Realitzar programes de normalització lingüística de la senyalització escrita al municipi d'Onda.

On estem?

C/ Balmes, 2
4a planta
Tel.: 964 771193

 • rsantos@onda.es

 

Recursos lingüístics

Posem la llengua al vostre abast! 

Aquest apartat pretén facilitar a tota la comunitat una sèrie de documents de consulta sobre gramàtica i normativa valenciana, lèxic, barbarismes, llenguatge administratiu, guies lingüístiques, llibres d'estil, etc., així com enllaços a diccionaris en línia, vocabularis i correctors de textos.

Accediu als recursos

Espai d'autoaprenentatge

Enllaços a nombroses pàgines amb activitats, jocs i exercicis sobre la llengua.

Informació sobre cursos de valencià

Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al context valencià - (Master interuniversitari)

Inscripcions als cursos de valencià que organitza l'APNL per al 1r quadrimestre del curs 2009-2010 - Universitat Politècnica de València (cal ser PDI, PAS, estudiant o membre de l'Associació d'Amics i Antics Alumnes)

Curs d'autoformació a través de la xarxa (UJI)

Voluntariat pel Valencià  - Parla'm en valencià!

Activitat de Voluntariat pel Valencià


Telèfon: 96 340 70 60
www.voluntariatpelvalencia.org 
info@voluntariatpelvalencia.org

El Voluntariat pel Valencià és el servei d'Escola Valenciana que vol crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. A més, és un servei totalment gratuït. Es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar amb fluïdesa la nostra llengua. El resultat són les "parelles lingüístiques", formades per un voluntari o voluntària i un aprenent que queden una hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en valencià.

Les parelles lingüístiques es formen entre persones d'una mateixa població que queden per conversar en valencià davant d'un café, fent una passejada, anant de compres, visitant un museu, etc. Es tracta de parlar en situacions reals i quotidianes.

Tanmateix, el Voluntariat és molt més. Des de la seua creació l'any 2005 s'han format vora 3.000 parelles lingüístiques. Molts voluntaris continuen repetint i, de fet, molts aprenents després passen a fer-se voluntaris.

A més, des del programa s'organitzen activitats complementàries com el Club Lector, on els participants llegeixen un llibre en valencià i el comenten amb el seu autor; les passejades culturals, amb guies que fan explicacions en la nostra llengua, o els grups de conversa en què un voluntari queda amb diversos aprenents per xarrar en grup.

Per obtindre informació més exhaustiva i donar-vos d'alta com a voluntaris o aprenents, visiteu la pàgina web del Voluntariat pel Valencià, que teniu al començament d'aquesta fitxa.

Informació - actualitat sobre activitats de foment de la llengua

Jocs i altres eines per a l'ús de la llengua

 

Ràdio, televisió, premsa i publicacions en català/valencià

Ràdio

Emissores públiques

Emissores  privades


Emissores per Internet

Televisió

 • Radiotelevisió Valenciana - http://www.rtvv.es/
 • Televisió de Catalunya - http://www.tv3.cat/
 • El gran dictat. Nou concurs televisiu que combina els coneixements de català amb l'entreteniment. Els continguts del programa inclouen des de barbarismes fins als darrers anglicismes, tecnicismes o el llenguatge col·loquial que està incorporant el català. S'emet a TV3 els dissabtes i diumenges de vesprada.

Premsa i publicacions

La nostra llengua a l'estranger - Lectorats de valencià i català

Lectorats de valencià - Universitat Jaume I 

Lectorats de català - Institut Ramon Llull

 

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio