esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha

Onda arreplega més de 5 tones de residus orgànics en tres mesos del 'Cinquè contenidor'

Foto

Un total de més de cinc tones de residus s'han arreplegat a Onda durant l'últim trimestre, des de finals de març fins a finals de juny, dels quals un 88% corresponen a matèria orgànica per al seu reciclatge. D'aquesta manera, la implantació del servei del ‘Cinquè Contenidor’, promogut per l'actual equip de govern que dirigeix Ximo Huguet, està tenint un impacte més que positiu respecte a les expectatives inicials.

En total, els contenidors marrons situats a l'avinguda Catalunya i voltants, han arreplegat més de set tones de brossa des de la seva implantació, incrementant-se en més de cinc en l'últim cicle del que es posseeixen dades. “Estem molt satisfets per la implicació dels veïns que viuen en la nostra ciutat. Aconseguir una Onda més sostenible, també dins de l'àmbit mitjà ambiental, és una tasca de tots i totes i els resultats dels últims tres mesos confirmen el que ja ens van indicar les dades del primer mes de vida d'aquest projecte pilot. És per açò que ens conviden a continuar avant amb convicció amb aquesta iniciativa”, ha afirmat Huguet.

Cal recordar que, a través d'una subvenció de 20.000 euros de programes mediambientals de Reciplasa, l'Ajuntament va iniciar una campanya per a implantar aquest projecte inicialment en l'avinguda Catalunya i voltants. En aquest sentit, l'alcalde d'Onda ha destacat que “l'engegada d'aquest servei ha permès una major optimització quant a la seva prestació i ens estem plantejant també la recollida en centres escolars o centres públics, per exemple”. La prova pilot es va desenvolupar al llarg de vint setmanes durant les quals la freqüència del servei no va variar, realitzant-se els dimarts, dijous i dissabtes, permetent als veïns continuar amb aquest reciclatge.

Finalment, l'alcalde Ximo Huguet ha aprofitat l'ocasió per a agrair als veïns la seva col·laboració i participació en aquest projecte. “Aquests resultats són un èxit i manifesten la voluntat dels onders per millorar la qualitat de vida, la higiene i el civisme de la ciutat, així com reforcen el fort compromís que té aquest equip de govern i la regidoria de Sostenibilitat que gestiona el tinent d'alcalde Ángel Badenas, amb el medi ambient. Amb aquesta acció, comprovem una vegada més com, gràcies a l'atenció a la ciutadania, l'Ajuntament treballa juntament amb els veïns onders per a construir una ciutat més neta i sostenible”, ha conclòs  Huguet.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio