esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha

L'alcalde d'Onda es reuneix amb Conselleria per a agilitzar els treballs de la plaça de la Sinagoga

Foto

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que les excavacions en la plaça de la Sinagoga van a bon ritme i es preveu que finalitzen en les pròximes setmanes. La reforma de la plaça, que havia de realitzar-se després de les excavacions inicials, va quedar paralitzada per les troballes arqueològiques. Segons apunten els experts, les restes podrien pertànyer a una antiga cisterna amb coberta de volta que va poder usar-se al segle XVIII. Després de rebre l'autorització de la Direcció Territorial de Cultura i Patrimoni, es van reprendre els treballs i en les últimes setmanes ha aparegut un gran mur perimetral. En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que “l'ús encara es desconeix i no es podran obtenir més dades fins que no haja finalitzat l'excavació. També s'ha trobat un col·lector, el qual haurà de ser desviat per a deixar tot el recinte excavat lliure d'instal·lacions”.

Huguet ha mantingut una nova reunió amb el director territorial de Cultura de Castelló,  Josep Cristià, per a agilitzar els permisos i els treballs en la plaça, així com consensuar una fórmula per a protegir i conservar les estructures que han aparegut, posar en valor el patrimoni local i buscar solucions als problemes que van sorgint conforme van avançant les obres. Per a Ximo Huguet aquesta reunió de coordinació “és prioritària per a anar donant solucions als problemes que ens trobem. Estem treballant conjuntament amb Conselleria perquè els veïns puguen gaudir com més prompte millor d'una plaça totalment accessible i augmente la qualitat del seu entorn urbà, a més de preservar les troballes que suposen un valor afegit com a recurs patrimonial i turístic de la nostra ciutat”.

Així mateix, a la reunió també van assistir els redactors del projecte inicial de la remodelació de la plaça de la Sinagoga. En aquest sentit, l'alcalde ha informat que “el projecte original d'aquesta obra ha canviat la seva fulla de ruta per complet i ens obliga a redactar un nou que s'adapte als avanços d'aquests descobriments, tal com ens han indicat des de Conselleria”.

Reforç de la senyalització i millora circulació

L'Ajuntament ha abordat una ràpida solució al pas de tràfic rodat després dels avanços en les excavacions arqueològiques, reforçant la senyalització i adequant els sentits de circulació en funció de les necessitats dels veïns i comerciants de la zona.
Agents de la unitat de Proximitat de la Policia Local d'Onda  i de la Unitat Ciclista han mantingut durant els primers dies tasques d'ordenació, senyalització i direcció de tràfic en la zona. A més, l'alcalde ha recordat que els agents segueixen informat dels nous canvis als  veïns i veïnes del barri, als qui ha demanat  paciència davant dels terminis d'espera i les molèsties.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio