esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha

Onda inaugura l'exposició de l'artista Enric Mestre 'Retrospectiva 1.0'

Foto

Es podrà visitar del 15 de juny a l'1 d’octubre al Museu del Taulell 'Manolo Safont'

Aquesta vesprada, al Museu del Taulell 'Manolo Safont' d’Onda, ha tingut lloc la inauguració de l’exposició 'Retrospectiva 1.0', de l’artista de Alboraia (València) Enric Mestre. A l’acte han acudit en representació de la corporació municipal, l’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, així com la tinent d’alcalde de l’Ajuntament Encarna Ribes, i el comissari de la mateixa, Josep Pérez Camps. 'Retrospectiva 1.0' romandrà oberta al públic des d'avui, 15 de juny, fins al pròxim 1 d’octubre.

Aquesta exposició és un primer assaig que tracta de mostrar de manera cronològica les etapes principals de l’obra realitzada amb matèria ceràmica per aquest artista de reconegut prestigi, en l’esfera de plàstica contemporània. El resultat és la present síntesi de tota la trajectòria d’aquest ceramista i escultor que ha dedicat la major part de la seva vida professional a la creació artística amb una determinació que sorprèn per la seva intensitat.

“Aquesta vocació de treball disciplinat i constant durant més de 50 anys ha tingut com a resultat l'existència d'un conjunt d'obres d'impressionant magnitud, que en gran part es conserva en els propis tallers d'Enric Mestre, i que de manera exclusiva han servit per configurar la Retrospectiva 1.0”, ha explicat l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, en l'acte de presentació que ha tingut lloc aquesta tarda.

“No obstant això, el no haver disposat d'alguna de les obres més emblemàtiques, actualment en Museus i col·leccions privades de tot el món, creiem que l'exposició de les 120 obres que ací presentem compleix amb l'objectiu inicial d'oferir una visió de conjunt de l'obra d'Enric Mestre”, ha afegit Huguet per glossar el treball de l'artista valencià.

Els qui visiten el Museu del Taulell 'Manolo Safont' podran observar des de les primeres obres de joventut (pràcticament inèdites), centrades en el recipient com a objecte artístic d'una gran bellesa que es manifesta, principalment, en les qualitats materials que són exclusives de la ceràmica, fins a les escultures posteriors a 1.982 que, amb les successives derivacions que sobrepassen el 2.016, representen una expressió personalíssima i única dins de l'àmbit de l'abstracció geomètrica contemporània..

El recorregut de l'exposició ha estat estructurat en set grans apartats temàtics ordenats cronològicament, amb la finalitat de fer visible l'evolució del treball de Mestre. Per acompanyar aquesta visió general de l'artista, també s'ha inclòs la projecció de dos documentals sobre la seva obra i la tècnica empleada en el procés de creació.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio