esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha

L'equip de govern d'Onda redueix el deute heretat en 1,3 milions d'euros

Foto

L'equip de govern d'Huguet segueix reduint l'endeutament financer de la ciutat. En 2015 aconseguia gairebé els 5 milions d'euros, al tancament de l'exercici 2016 va ser de menys de 4 i es preveu que en 2017 baixi dels 3 milions d'euros 

L'Ajuntament d'Onda ha anat reduint el seu deute des que l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, va arribar a l'alcaldia. Tal com indiquen les xifres econòmiques que llança la tresoreria municipal, es preveu que el deute en 2017 no aconsegueixi els 3 milions d'euros. En aquest sentit, la regidora d'Hisenda ha recordat que el deute del consistori en finalitzar l'exercici 2015 era de 4.984.064,73 euros, mentre que en acabar 2016 va ser de 3.686.794,89 euros. En aquest sentit, Cerdà ha afirmat que “fruit de l'important esforç de gestió que hem fet, hem aconseguit any rere any rebaixar el deute existent amb les diferents entitats bancàries”. 

Aquestes xifres s'han aconseguit per l'amortització anual dels diferents préstecs que l'Ajuntament té i per no sol·licitar un préstec en els exercicis 2016 i 2017, com sí es venia fent en anys anteriors. Cerdà ha explicat que “l'equip de govern socialista fa ús del romanent per no sol·licitar el préstec, en un exercici de responsabilitat i bona gestió dels diners de tots els onders”, al mateix temps que ha avançat que “no ho sol·licitarem si no és absolutament necessari, és a dir, si el consistori no tingués capacitat monetària”.  

D'aquesta manera, els socialistes eviten augmentar el deute, realitzant inversions finançades amb capital propi sense recórrer a préstecs. “En dos exercicis de legislatura socialista hem baixat el deute en gairebé 1,3 milions d'euros i la previsió per 2017 és que baixi en gairebé 800.000 euros més, demostrant que es pot fer una gestió responsable, sense deixar de fer inversions en la nostra població que milloren la qualitat de vida de tots els onders”. 

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio