esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha

L'oficina municipal per a la Rehabilitació d'habitatges i edificis atén 114 consultes en dos mesos

Foto

L'oficina municipal per a la rehabilitació d'habitatges, situada a la tercera planta de l'Ajuntament d'Onda, ha atès 114 consultes en els últims dos mesos. Majoritàriament,  quasi el 80% dels onders han preguntat per la rehabilitació d'habitatges al centre històric, sent un 31% els immobles que estan inclosos a l'àrea de l'ARRU. 

La regidora d'Urbanisme, Marta Piquer, s'ha mostrat optimista per aquestes dades “tan positives”, que demostren “el gran interès dels veïns onders per les ajudes que concedeix l'Ajuntament”, i confia en que la xifra continue augmentant progressivament. En aquest sentit, ha recordat que només fa una setmanes l'equip de govern va presentar les noves bases per a 2017 de les ajudes directes a la rehabilitació d'habitatges i edificis residencials del municipi que permetran impulsar i dinamitzar l'economia local, principalment del sector ceràmic. “Un dels objectius d'aquest Ajuntament és ajudar a un sector clau per a la recuperació econòmica com és el cas de la construcció i pretenem aconseguir-ho amb aquestes subvencions que són compatibles amb les d'altres administracions”, ha assenyalat Piquer.

Podran beneficiar-se d'aquestes ajudes tots aquells habitatges que superen els 15 anys d'antiguitat i els veïns del municipi podran percebre fins a 4.000 euros per habitatge  individual i fins a 5.000 euros si es tracta d'un edifici plurifamiliar. L'import mínim a considerar del pressupost, a efectes a optar a subvenció, és de 1.200 euros per habitatges  individuals i de 2.000 euros per a les plurifamiliars. Amb caràcter general, l'ajuda serà del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en el cas que l'immoble tinga més de 50 anys i fins a un 15% extra si s'utilitza material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També se subvencionarà amb un 10% addicional aquella actuació compresa en el Centre Històric Protegit (CHP). El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre i el pagament de la subvenció serà del 70% una vegada es concedisca, mentre que el 30% restant es pagarà una vegada executada l'obra i justificades les despeses.

D'aquesta manera, l'equip de govern liderat per Ximo Huguet dóna resposta a una demanda social dels veïns i veïnes d'Onda, en un compromís de l'Ajuntament per mantenir unes ajudes que ja van obtenir un gran èxit l'any passat. 55 onders es van beneficiar en 2016 d'aquestes ajudes, suposant un impacte econòmic d'aproximadament 500.000 euros només en obres. De les 117 empreses que van participar, el 72% eren d'Onda, la qual cosa va incentivar la creació de nous llocs de treball.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio