esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha
Web Content Display

Onda avança en transparència en fer públic l'estat d'execució del Pressupost

Foto
L'Ajuntament fa un pas més en transparència i ensenya a la ciutadania els comptes en temps real per a facilitar l'accés
 
L'Ajuntament d'Onda ha fet un pas més en transparència i ha presentat una web en la qual la ciutadania pot comprovar l'estat d'execució dels comptes municipals en temps real. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, presenta el portal https://pressupost.onda.es/ i explica que “estem convençuts que una bona gestió econòmica ha d'anar acompanyada d'una explicació permanent als veïns del que està passant amb els seus diners. Per això, hem pres una iniciativa innovadora i cada onder pot saber com s'estan desenvolupant les despeses en la localitat a través d'una pàgina web en la qual es poden veure aquestes xifres. Aquest equip de govern té molt clar que la participació ciutadana és molt important per a construir la ciutat entre tots i per a fomentar aquesta participació és necessari que la gent estiga informada i puga controlar on pararan els impostos que paga. A més, disposa d'un apartat on es pot saber les despeses en polítiques, i un altre per a revisar les factures que es van rebent i pagant dels diferents proveïdors municipals, una vegada han sigut aprovades”.
 
Aquest pas executat pel consistori onder té com a objectiu facilitar a l'Ajuntament la publicació de la informació econòmica contemplada en la normativa de transparència, reutilitzant els fitxers que es remeten al Tribunal de Comptes, així com facilitar l'accés a la ciutadania a la informació econòmica relacionada amb el Pressupost Municipal i el seu estat d'execució, així com l'accés a la facturació i altres indicadors econòmics d'interés. Això ha de servir per a una major sensibilització de la ciutadania en la presa de decisions públiques perquè s'ha dut a terme d'una manera guiada, accessible i amigable. A més, tot això s'ha dut a terme gràcies a una subvenció de la Conselleria de Transparència de més de 4.500 euros.
 
L'alcalde ha indicat que “l'Ajuntament s’està adaptant als nous temps a través de la modernització administrativa. El nostre objectiu és poder arribar un dia en què el consistori treballe sense papers, per això estem en el procés d'adaptació on hem creat la plataforma d'expedients electrònics. Estem implementant la nostra seu electrònica perquè tots els tràmits administratius a la ciutadania es realitzen electrònicament facilitant al ciutadà la relació amb l'administració i sense necessitat de realitzar cues i ara, estem apostant per posar en marxa iniciatives com aquesta que donen informació i milloren la relació entre l'administració i el veí”.
 
Finalment, Huguet comenta que, “a més de tot això, posem a la disposició de la ciutadania les eines necessàries a través de cursos d'informàtica amb la finalitat de reduir la bretxa digital entre els onders i que aquestes inversions es convertisquen en sostenibles socialment. És una forma d'entendre la política que hem implantat des de l'equip de govern i que ens sembla que està donant bons fruits, per això continuarem apostant per ella”.
Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio