esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha
Web Content Display

Onda destinarà 20.000 euros en el 2019 per a activitats contra la violència de gènere

Foto

L'Ajuntament destinarà també sobre 160.000 euros en la regidoria de Joventut i prop de 500.000 en la de Festes

L'Ajuntament d'Onda destinarà el pròxim any 20.000 euros per a activitats per a promocionar la lluita contra la violència de gènere. Així, l'àrea d'Igualtat, que dirigeix el regidor Asensio Blaya, també inclou en el seu pressupost 5.000 euros per a accions de visibilització dels col·lectius LGTBI i 2.500 euros per a promoció de la igualtat. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “són àrees molt importants per a aquest equip de govern i anem a seguir treballant, dins de la mesura de les nostres possibilitats com a consistori i atenent a les nostres competències, per eradicar xacres socials com la violència cap a les dones o la discriminació de les persones per la seua orientació sexual. Per açò, en els comptes del 2019, que tenen un marcat caràcter social, van a estar presents aquestes partides”.

Així mateix, d'aprovar-se al Ple de Pressupostos, es planteja que l'àrea de Joventut, dirigida pel propi Blaya, es destine aproximadament 160.000 euros per a la promoció d'activitats d'aquest col·lectiu. Cal destacar que s'han habilitat 15.000 euros per al conveni amb la Universitat Jaume I de Castelló que permet mantenir a Onda l'Aula UJI i 42.000 euros per a l'acord amb l'empresa de transport d'estudiants a Castelló i a Vila-real, dos programes que beneficien als estudiants d'educació no obligatòria de la localitat. D'altra banda, els comptes contemplen 65.000 euros per a la gestió del Casal Jove i les seues activitats i 25.000 més per a activitats de joventut. Finalment, en el 2019 es preveu destinar uns 19.000 euros per a subvencions a associacions locals de joves, “potenciant així la participació de la ciutadania en la construcció de la ciutat. Volem atendre a les inquietuds de tots els sectors de població i la joventut és un dels més importants. Ja hem demostrat al llarg de la legislatura que aquest govern està al costat dels seus veïns i amb iniciatives com aquesta es ratifica aqueix suport”, ha explicat Huguet.

Quant a la partida destinada a l'àrea de Festes, també sota la direcció d'Asensio Blaya, en el Pressupost Municipal del pròxim any s'estudia destinar 495.000 euros, dividits en 400.000 per a activitats, 15.000 per a la promoció de les celebracions 80.000 per al conveni amb la Federació de Barris i subvencions de Música al Carrer i els bous de Fira. “Una nova demostració de la importància que té les festes per a una localitat com la nostra, ja que són un gran aparador d'atracció de visitants, que a més de gaudir dels actes festius també s'acosten als nostres carrers i poden conèixer el gran patrimoni cultural i natural que tenim a Onda. Estem convençuts que hem de potenciar i donar a conèixer no solament la Fira d’Onda, si no totes les altres celebracions que es duen a terme durant la resta de l'any impulsades pels onders  perquè la ciutat la construïm entre tots”, ha conclòs l'alcalde.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio