esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha
Web Content Display

La Biblioteca Municipal d'Onda rep més de 21.000 euros d'ajudes

Foto

Van destinades a l'adquisició de material bibliogràfic i la realització d'activitats de foment de la lectura

La Biblioteca Municipal d'Onda ha rebut 21.840,08 euros d'ajudes de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. La primera de les ajudes és per a l'adquisició de material bibliogràfic, amb una dotació de 14.325,28 euros. Onda ocupa la vuitena posició en aquesta quantia rebuda a la Comunitat Valenciana, malgrat que la majoria de les poblacions que han rebut més diners són més grans. La segona és de 7.514,80 euros i està destinada a la realització d'activitats de foment de la lectura, sent la Biblioteca Municipal d'Onda la que més diners ha rebut de tota la Comunitat Valenciana. Lluís Pastor, tinent d'alcalde de l'àrea de Cultura, ha afirmat que “açò ha sigut gràcies al treball realitzat pels tècnics municipals i a la bona gestió de l'equip de govern, que mostra sempre la seua implicació perquè tots els onders disposen d'una gran oferta cultural, tant de llibres, pel·lícules o altres materials de préstec com d'activitats”.

El consistori invertirà aquestes ajudes en l'adquisició de materials perquè la biblioteca dispose d'una diversa i gran selecció de novetats en tots els formats: llibres, DVD, música, etc, per a tots els gustos. Així mateix, programarà una variada oferta d'activitats destinades a tot tipus de públics. Lluís Pastor ha destacat que “enguany 2018 s'han oferit trobades amb escriptores i escriptors, concursos, exposicions, campionats, la Fira del Llibre i activitats ja tradicionals en la Biblioteca, com la Bebeteca, la Nit en la Biblioteca o L'hora del conte. Totes aquestes activitats han aconseguit que la Biblioteca d'Onda no haja passat desapercebuda”.

A més de l'augment en la quantitat de les subvencions, destaca l'engegada de ‘Pla estratègic el Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017/2021’ i ‘Fes Cultura 2016’. Gràcies a aquests plans, s'ha posat en funcionament el Club de Lectura Infància i Creació per a xiquetes i xiquets entre 7 i 9 anys, la publicació de L'Oreneta; un butlletí trimestral de recomanacions literàries; impulsar la plataforma de préstec de llibres electrònics, eBiblio, així com la creació de l'Ambaixada de la Lectura.

Pastor ha conclòs dient que “les biblioteques són una peça fonamental per a difondre cultura, tant general com a local, per la qual cosa l'Ajuntament continuarà treballant a millorar les prestacions de la Biblioteca Municipal d'Onda, perquè estiga actualitzada en tot moment i que continue oferint activitats, augmentant l'oferta cultural d'Onda durant tot l'any”.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio